Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Wikner Kälke

Föreningen


Vad är Sledcross ?

Sledcross är början på en ny kälksport anpassad och utvecklad i naturlig miljö. Ett spännande nytillskott av vinteraktiviteter. 

En referensanläggning för utveckling av kälkåkning
Sledcross Park är ingen kommersiell anläggning. Anläggningen byggs och utvecklas av en idrottsklubb, Persåsens Skid- och Kälkklubb. Idé och utformning ligger nära rodelbanor och grunden är efterfrågan på en kälksport anpassad till Sverige och Norden. Det är intresse, kompetens, och ideellt engagemang som ligger bakom anläggningen.
 

Vi vill visa vägen
Vi vill visa vägen till en ny vinteraktivitet som passar alla åldrar, barn, ungdomar och familjer kan här ha kul tillsammans. Därför är Sledcross en lämplig aktivitet för fjällanläggningar som ett komplement till skidåkning. Även kommuner som vill satsa på något nytt och spännande kan få idéer till nya verksamhetsområden för vinteraktiviteter, från Bobland med körkort, familjevänliga banor till tävlingsbanor. I bankonceptet ingår allt från stakning av banan till byggnation, tekniker för preparering av banor, säkerhetsaspekter m.m.
 

Här finns också SVEDJAN vår fina klubbstuga.
Här kan du värma dig, äta lite lätt och dricka varmt i trevlig miljö.
Här löser du ditt liftkort för att åka skidor och kälke i liften. Vi använder "keycard". I kortet ingår lån av kälke, det finns också möjlighet att hyra skidor. Ta gärna med egen hjälm om ni ska åka kälke, det finns bara ett begränsat antal att låna.
 

Vi som jobbar här gör det helt ideellt för vi tycker det är kul.

VÄLKOMMEN hit och åk i våra backar!

Bli medlem i klubben och börja trivas med oss. Som aktiv medlem och arbetande familj, deltar ni i driften av anläggningen under 3-4 tillfällen och erhåller då ett säsongskort för alla familjemedlemmar. 

Medlemsavgiften är 150 kr/person eller 250 kr/familj.

Är ni intressresserade av att hjälpa till med arbetet i backen, maila till:

This is a mailto link

Uppdaterad: 18 MAR 2018 17:33

Postadress:
Persåsens Skid och KK - Kälksport
Persåsen 332
84572 Oviken

Kontakt:
Tel: 064340009
E-post: skidbacken.persasen@...

Se all info