Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.
 
Lördagen den 10 oktober genomfördes en hjulrodeltävling med Skellefteå Rodelsällskap som arrangör. En damklass och en herrklass där alla tävlade mot alla oavsett ålder. Minst differens mellan två åk segrade och 11 deltagare kom till start.
 
Den unika kälkanläggningen i Hammarstrand har legat i dvala sedan början av 2000-talet men nu är det hög tid att skaka liv i den.
 
Under våren 2020 har inrapporterade deltagartillfällen i kälksportföreningarna ökat med 17 % och antalet aktiviteter med 20 % i jämförelse med samma tid föregående år. Det visar ny statistik från RF.
 
Lördagen den 3 oktober genomförde Svenska Kälksportförbundet ett historiskt förbundsmöte. Det sista då beslut om nedläggning fattades och samtidigt det första någonsin i digital form.
 
Den 3 oktober håller Svenska Kälksportförbundet förbundsmöte. Nu kan du ta del av handlingarna till mötet här på hemsidan.
 
En ny vintersäsong står för dörren vilket betyder högtryck för verksamheten i många av våra kälksportföreningar. Dags att se över hur vi jobbar med att skapa trygga idrottsmiljöer och våra rutiner kring kravet på registerutdrag för idrottsledare.
 
Från 1 januari 2021 kommer skridsko- och kälksporter i Sverige tillhöra ett och samma förbund. Det står klart efter helgens extra årsmöte i Skridskoförbundet.
 
Svenska Kälksportförbundet tillsammans med Hammarstrands Rodelklubb har en stark önskan om att få till en öppning av banan i Hammarstrand säsongen 2020-2021. Men hjälp behövs från resten av kälksportsverige!
 
Olympisk Offensiv 2026 är en satsning från Sveriges Olympiska kommitté på unga talanger med sikte på ett framtida OS. Just nu har ett 20-tal framstående idrottare från fem olika idrotter samlats i Vålådalen för gemensamt träningsläger 7-11 september.
 
Han kom, han sprang och han segrade! Guld till Christofer Eriksson i Öppna Tjeckiska mästerskapen.
 
Hallå där! Christofer Eriksson, Borlänge Rodelklubb, som är anmäld till öppna Tjeckiska startmästerskapen i skeleton 4-5 september i Prag.
 

Förbundsmöte 2020

(2020-08-27 17:58)
Lördag den 3 oktober bjuder Svenska Kälksportförbundet in till förbundsmöte.
 

Ny adress till kansliet

(2020-08-27 16:52)
Från och med 28 augusti 2020 byter kansliet i Svenska Kälksportförbundet adress.
 
Banrodellandslagets Svante Kohala befinner sig sedan ett par veckor tillbaka i Innsbruck där han tränar för fullt inför kommande säsong tillsammans med det Österrikiska landslaget.
 

Postadress:
Persåsens Skid och KK - Kälksport
Persåsen 332
84572 Oviken

Kontakt:
Tel: 064340009
E-post: skidbacken.persasen@gmail.com

Se all info