Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Per-Anders von Scheele har utsetts av IBSF till materialkontrollant vid Europacuptävlingarna i bob i Lillehammer 16-20 november.
 
Idrottsrådet SweSliding bjuder in samtliga föreningar till en föreningsdialog med temat: Att motivera ideella. Syftet med träffen är att öka kunskapen om hur vi kan få flera att vilja engagera sig i verksamheten. Gästföreläsare är Aron Schoug.
 
Under sommaren har en delegat från Internationella Rodelförbundet (FIL) varit på besök i Stockholm för att homologisera naturrodelbanan på Lidingö som därmed är godkänd för internationell tävling.
 
Du som brinner för alpinrodel och vill bidra till utvecklingen av sporten  kan nu anmäla intresse att ingå i arbetsgrupp alpinrodel. Sista dag för nominering är 27 augusti.
 
31 juli genomfördes rodelstarttävlingen Skärgårdsrycket på Ingmarsö i Stockholms skärgård. 20 deltagare från Sverige och Norge deltog.
 
Sedan 31 mars 2021 har Leader 3sam-projektet Kälksport Hammarstrand undersökt vilka förutsättningar som finns för att utveckla Hammarstrands kälksportanläggning.
 
Vid OS 2026 i Milano-Cortina kommer två nya discipliner inom kälksporten att finnas med på programmet. För banrodel är det dubbel för kvinnor och för skeleton mixed team.
 
Helgen 11-12 juni bjuder SweSliding och Skellefteå Rodelsällskap i samverkan med Internationella Rodelförbundet (FIL) in till Hjulrodelcamp 2022 i Skellefteå.
 
I samband med SM och säsongsavslutningen i Alpinrodel ordnades en insamling för krigets offer i Ukraina. Insamlingen drog in 10 000 kr.
 
I samband med säsongsfinalen av Alpinrodel Cup i Omrbergsbacken, Luleå, korades även segrarna av totalcupen 2021/2022.
 
När SM och Alpinrodel Cup avgjordes i Piteå lördag den 26:e mars blev det guld till Skellefteå Rodelsällskaps Luna Wiklund och Christopher Fladvad, Umeå Rodelklubb.
 
Den 26:e mars avgörs SM i Alpinrodel på Lindbäcksstadion i Piteå i samband med SM-veckan. Redan dagen efter avslutas Alpinrodelsäsongen med tävling på Ormberget i Luleå.
 
Efter fem genomförda tävlingar i säsongens Snowracer Cup kan vi nu säga grattis till pristagarna i totalcupen!
 
Det blev guld till Vitsippsdalens Skeletonklubb när SM avgjordes. På damsidan segrade Paulina Ewald Gröndal och på herrsidan Linus Ottosson.
 
Guld till Tove Kohala och Svante Kohala när SM i banrodel avgjordes i Lillehammer.
 

Postadress:
Persåsens Skid och KK - Kälksport
Persåsen 332
84572 Oviken

Kontakt:
Tel: 064340009
E-post: skidbacken.persasen@...

Se all info